Informacije i savetovanje o studiranju u Francuskoj

 

Promovisanje studija u Francuskoj u okviru Francuskog instituta u Beogradu

Campus France je francuska agencija čiji je zadatak promocija visokog školstva u Francuskoj, prijem i organizacija boravka studenata, istraživača, eksperata i gostujućih stručnjaka kao i međunarodna mobilnost istih. 
Campus France u Beogradu u Srbiji osnovan je 01. 06. 2006. godine i predstavlja centar za informisanje i orjentaciju studenata i mladih stručnjaka u vezi sa studijama na « francuski način » i na francuskom jeziku kako u Francuskoj tako i u Srbiji.

Informativni centar Campus France nalazi se u okviru Medijateke Francuskog instituta u Beogradu i otvoren je za sve koji žele da nastave svoje visoko obrazovanje u Francuskoj. Kancelarija Campus France pruža neophodne informacije u vezi sa :

-          visokim školstvom u Francuskoj

-          francusko-srpskim diplomama

-          upisnim procedurama za sve nivoe studija

-          studentskim životom u Francuskoj i mogućnostima za smeštaj

-          finsansiranjem studija i stipendijama koje dodeljuju razne ustanove

-          mogućnostima za stručne prakse, učenje francuskog jezika ili poslove u Francuskoj

Prioritet informativnog centra jeste promocija kompletne palete ponude francuskih visokoškolskih studijskih programa uz oslanjanje na programe Agencije Campus France. Informativni centar učestvuje na različitim studentskim sajmovima, prezentacijama, “informativnim danima” koje organizuju Fakulteti po Srbiji i pruža stalne informacije uz prethodno zakazivanje dva puta nedeljno gde zainteresovani mogu da dobiju sva neophodna obaveštenja u vezi sa svojim studijskim ili profesionalnim planovima.

Kontakt: sandra.elezovic@institutfrancais.rs ili 011/302 36 57

https://www.facebook.com/campusfrance.serbie.5