Konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za akademsku 2019-2020. godinu

 
Konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za 2019-2020. godinu

ODABRATI FRANCUSKU ZA NASTAVAK STUDIJA…

 …kako pokriti troškove?

Saznajte sve mogućnosti i procedure i konkurišite za stipendiju Vlade Francuske!

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2019-2020. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj.

Svake godine više od 750 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj. Njih pedesetak ostvari svoj plan uz stipendiju Vlade Francuske…

Jelena Šćepanović, Nemanja Đorđević, Katarina Branković, Matija Veljković, Nina Živanović, Olivera Miladinović, Jovana Linjački… ovogodišnji su stipendisti Vlade Francuske i zahvaljujući ovoj stipendiji nastavljaju studije u Francuskoj.

Ostvarite i vi svoju nameru da studirate u Francuskoj! Odaberite studijski program i dostavite svoju kandidaturu do 18. marta 2019.

U skladu sa francuskim diplomatskim prioritetima, Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske promovišu ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Ove godine, poseban akcenat stavljen je na peti cilj „Rodna ravnopravnost“ i cilj trinaest „Mere za borbu protiv klimatskih promena“. Iako su sve oblasti studija zastupljene na konkursu za stipendije Vlade Francuske za master nivo i doktorat, kandidature iz navedenih oblasti biće razmatrane sa posebnom pažnjom.

S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj.

Kontakti

Francuski institut u Srbiji

Zmaj Jovina 11, 11 000 Beograd

mail: vesna.adamovic@institutfrancais.rs

tél: 011 / 302-3639

Espace Campus France Serbie

mail: sandra.elezovic@institutfrancais.rs

tél: 011/302-3657

 

Više o svemu

www.srbija.campusfrance.org

Facebook: Campus France Serbie / Studirajte u Francuskoj

Skype: CampusFranceSerbie

Source: 
Francuski institut u Srbiji